Har du glemt hvem som bestemmer i dit liv?

Måske er det et lidt provokerende spørgsmål, men den eneste som har fået dig ind i hamsterhjulet, er den samme som kan få dig ud igen. Dig. Du er beslutningstager. Punktum.

Men det er lettere sagt end gjort. Det kræver indsigt og ny bevidsthed, for at du forstår dine egne motiver til, hvorfor du løber rundt i det hamsterhjul. For de fleste er hamsterhjulet en metafor for, at du generelt har alt for travlt i dit liv og at du bare bliver ved og ved, selvom det ikker sundt for dig, hverken fysisk eller psykisk. Du er fanget i gentagelser og lige gyldigt hvor hurtigt du løber, så kommer der bare flere og flere opgaver, aftaler og to-do’s.

Kan du godt lide at have tralvt? Være på? Være betydningsfuld? Være noget for nogen eller alle? Vi er som mennesker faktisk dovne anlagt, så hvis du løber rundt i hamsterhjulet, så er det fordi der er én eller anden gevinst for dig? Kig lidt nærmere på, hvad det kan være hos dig.

Vi er også flokdyr og vi vil gerne passe ind, så dit motiv kan sagtens være socialt. Hvis du har ligeså travlt som alle andre, så er det rart og bekvemt at være ligesom alle andre.

Få identificeret dit hamsterhjul og din hængekøje

Den første corona-nedlukning er et par år siden og find tilbage til de positive følelser som opstod. Du fik fra den ene dag til den anden mulighed for at blive hjemme, tømme kalenderen for aftaler og din automatpilot blev tvunget på pause. Kan du huske hvad du var mest begejstret for?

 • Arbejde hjemme
 • Ingen transport
 • Mere afslappet tøj?
 • Tid sammen med børnene
 • Tid sammen med kæresten/ægtefællen
 • Tid til madlavning, bage m.m.
 • Færre eller ingen aftaler
 • Følelsen af mere fleksibilitet og selvstændighed
 • Følelsen af….

Skriv det ned som er din hængekøje. Alt det som får dig til at slappe af og nyde HVERDAGENE noget mere. Jeg tror de fleste, inklusiv mig selv, fik en følelse af, at weekend og hverdag smeltede sammen. At der var plads til det hele; arbejde, afslapning, samvær og aktivitet.

Hvordan vil du beskrive dit hamsterhjul? Hvad skal du konkret gøre for at give dig selv maks stress i hverdagene? Skriv en liste og kig godt på den, hvilke punkter er du villig til at forandre? Tage nye beslutninger om?

Det er dig som bestemmer

Jeg tror de fleste ender i hamsterhjulets magiske karrusel, fordi vi glemmer, at vi faktisk har et valg. At vi kan bestemme. At der er andre og bedre valg, som vi ikke turde træffe.

Derfor vil jeg gerne stille dig nogle reflekterende spørgsmål:

 • Må livet være let og legende?
 • Kan du tjene penge uden at knokle?
 • Er du noget værd, hvis din kalender ikke er proppet?
 • Vil du føle dig mindre værd, hvis du tjente mindre end du gør nu?
 • Hvis dit liv sluttede om 5 år, hvilke beslutninger er du villig til at træffe i dag?
 • Hvis dit liv slutter om 1 år, hvilke beslutninger er du villig til at træffe i dag?

Det er ikke for at skræmme dig, men der sker faktisk noget med vores beslutninger og villighed, hvis tiden pludselig bliver knap. Og jeg vil vove at påstå, at hvis du befinder dig i et træls hverdagsliv og du har følelsen af, at løbe rundt i hamsterhjulet, så har du en grundlæggende overbevisning (ubevidst) om, at livet er hårdt, man skal knokle sig til succes, det moderne liv er hektisk, eller holder fast i ordsproget, at du skal yde (maks), for at nyde.

Træf en god beslutning for dig selv i dag

Jeg har en nem øvelse til dig. I stedet for at du skriver en lang to-do liste med alt det du skal nå, så skriver du en to-do liste med det som du ikke skal gøre i den kommende uge. Beslut dig for, hvad som er okay at give slip på. Mærk efter hvad som vil give dig mest energi at give slip på. Og mærk så friheden.

Har du lyst til at blive coachet til et lettere liv, så kan du booke her: