3 fantastiske værktøjer til at stoppe dine tankeforhindringer

Vi er som mennesker forskellige og vores følelser er forskellige. Du skal nu stoppe op og identificere den følelse som du oftest kommer i kontakt med, når du møder modstand i livet, enten af dig selv, af andre eller bare af universet generelt. Det er nemlig også forskelligt hvem vi vælger som vores “usynlige” modstandere.

Min egen følelse er frustration. Jeg bliver ikke rigtig vred (det burde jeg nok) og måske bliver jeg ked af det, men jeg græder kun et par gange om året, så jeg burde sikkert også græde noget mere. Frustration er min følelse der identificerer, at jeg er STUCK! Låst fast i mine egne tanker om…? At jeg ikke kan handle, at livet vil mig det dårligt, at alle andre er imod mig, at jeg har trukket en nitte… Ja, tankerne er begrænsede og uhensigtsmæssige.

Find den følelse og den adfærd der følger med, når du bliver reaktiv og lader dig begrænse af din fortid og negative mønstre. Okay? Er du klar?

Værktøj 1 – Er det sandt?

Din virkelighed er kun sand for dig. Du skaber din egen virkelighed. Men når vi ubevidst skaber vores virkelighed, så gør vi det ofte ved, at tilføje nye historier til vores gamle historier. Vi er ikke rigtig nysgerrige og vi er hurtige til at fortolke og kategorisere vores oplevelser.

Øvelse:

Tænk på den sidste situation du har været i, hvor du har følt din begrænsede-følelse. Skriv historien ned på et stykke papir. Så forandrer du hvert punktum til et spørgsmålstegn. Lad papiret ligge til næste dag og lad din underbevidsthed arbejde til i morgen.

Værktøj 2 – Identificer din frygt

Når vi oplever vores begrænsede følelse så er det typisk en vane-handling. På et spirituelt plan, så er det universets måde at ringe os op igen og tilbyde os den læring, vi endnu ikke har turde forvandle. Når vi ikke handler, så er der en frygt-følelse på spil og vi vil for alt i verden gerne undgå de ubehagelige følelser der følger med, ligesom vi heller ikke har lyst til at spise noget der smager grimt. Igen – det er fuldstændigt individuelt, både følelser og smag. Pointen er, at vi alle handler for at optimere de “gode” ting i livet.

Øvelse:

Tag papiret frem fra i går. Find den sætning som stadig skræmmer dig mest og som du synes er mest sand. Hvad går din frygt ud på? Hvem deltager i din frygt? Hvor gammel tror du din frygt er? Hvad er det værste som vil ske, hvis du handlede præcis som dit hjerte eller din sjæl ønsker du skal handle? Skriv det ned.

Værktøj 3 – Konsekvens og handling

Du har nu identificeret hvad du gerne vil. Du har brug for både at alliere dig med dit modige selv, men også med dit rationelle selv. Hvis du ikke handler, så er der en regning. Derfor er det godt lige at lave et tankeeksperiment, hvor du tænker 5, 10, 30 år frem i tiden. Hvordan ser dit liv ud, hvis du gentagne gange IKKE handler på det, du gerne vil skabe i dit liv? Hvilken udgave af dig selv kan du se, når du står 30 år frem i tiden og lader dig styre af frygt-følelserne? Godt! Jeg tror du har forstået pointen og er klar til at handle 😉

Øvelse:

  1. Tag kontakt til din bedste ven eller veninde og fortæl om det du gerne vil handle på
  2. Bliv enige om din deadline
  3. Fortæl hvad du ønsker skal ske i dit liv og hvad du ønsker at opnå
  4. Bed om hjælp til handlingen, hvis det vil gavne dig og du har behov for en “wingman/woman”
  5. Find din rollemodel og se hvordan personen udfører din opgave, mærk følelsen i kroppen
  6. Se nu dig selv udføre opgaven og mærk efter hvilke følelser du har i kroppen, se dine ansigtstræk, din kropsholdning. Bliv i oplevelsen et par minutter og se om der dukker mere op du skal gøre og vil udrette?

Refleksion:

Jeg kan selv huske da jeg på min første coachinguddannelse havde som opgave, at gå ud i verden og få 5 nej’er. Pointen var at flytte min egen sandhed om, hvad der kunne lade sig gøre i verden. Jeg skulle også mærke følelsen af et nej og på sigt lære, at det bare var feedback, altså hverken positivt eller negativ, bare information. All rejections – are re-directions 😉

Ikke flere tankeforhindringer

Det er os selv der kobler følelser til vores oplevelser. Men følelserne er ikke gratis, fordi de er koblet sammen med kroppen, vores hormonsystem. Hvis du ofte lever i frygt og lader dig styre af begrænsende tanker, så vil din krop være proppet med adrenalin og kortisol, som på den lange bane nedbryder din krop indefra. Stress er kroppens signal om, at du er på afveje.

At være modig handler ikke om, ikke at føle frygt. Vi skal kunne føle alle vores følelser. At være modig er faktisk, at have tillid til dig selv, til dine relationer og til universet. At tro på, at der er medvind på din vej, at livet vil dig det godt.

FEAR IS A REACTION – COURAGE IS A DECISION